Naaimachine actie


IN APRIL IS DE NAAIMACHINE ACTIE VAN START GEGAAN!

Om de, voor ISIS, gevluchte vrouwen een kans te geven iets te betekenen voor hun gemeenschap in ballingschap willen wij hen helpen een naaiatelier en kledingwinkel op te zetten in de buurt van Erbil. Hiervoor hebben we uw hulp nodig in de vorm van een donatie, zodat we de vrouwen een naaimachine en een opleiding kunnen geven om zichzelf te helpen.

Geen vissen, maar hengels!

Tijdens het laatste bezoek van een van onze bestuursleden, zag hij heel veel vrouwen die afgestudeerd zijn, maar geen werk en dus geen inkomsten hebben. Werk is voor hen bescherming tegen de moeilijkheden die vele vrouwen ervaren. Ook zijn er veel jonge weduwen die een of twee kinderen hebben en die geen geld hebben om eten voor de kinderen te kopen, laat staan kleren.

De stichting wil deze vrouwen een opleiding laten volgen om hen de kans te bieden om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Geld voor hun gezin verdienen door kleding te herstellen en nieuwe kleding te maken voor opdrachtgevers of te verkopen in de, nog op te richten, winkel. Het gaat om vrouwen, die gevlucht zijn voor de strijders van ISIS; zowel Yezidi’s als christenen. Ze wonen in caravans of in tenten in en rond de stad Erbil.

Er zijn twee professionele mensen die in Irak in een textielfabriek werken bereid om instructie te geven aan 15 jongere vrouwen en 10 weduwen.

We hebben het volgende nodig:

25 Naaimachines t.w.v. €100 voor de opleiding en blijven eigendom van de Stichting, zodat nieuwe leerlingen opgeleid kunnen worden.

€  2.500

€ 100 Per deelnemer voor stof, schaar, enz., kortom alles wat nodig is om te naaien.

€  2.500

Gebruik cursusruimte en kosten voor een maand

€     500

inrichting voor de ruimte     (Atelier en winkel)

€  1.000

Trainers

€  1.000

Om de leerlingen voldoende energie te geven moeten we ook een maaltijd per dag geven

€  5.000

Reiskosten vergoeding (Sommigen moeten 100 km reizen naar Erbil)

€  5.000

Totale opstartkosten

€17.500

 

Van de verkochte kleding moet er nieuwe stof gekocht worden en moeten de dames ‘salaris’ krijgen, zodat zij hun kinderen kunnen voeden.

Dit project gaat in Irak van start als:
Er geld binnen is om de helft van ons streven te verwezenlijken; d.w.z. als we voldoende dames kunnen laten instrueren door één i.p.v. twee docenten.

Ook gebruikte materialen als naaimachines of breipennen zijn van harte welkom evenals reserve bollen breigaren en ‘oude’ Burda’s. (Christenen kleden zich als westerlingen) e.d.