De situatie in Irak word steeds schrijnender… Help ons helpen!

Door de steeds slechter wordende situatie in Irak realiseren wij ons dat we nog harder moeten werken om slachtoffers te helpen. We willen het opzetten van een ruimte voor een kringloopwinkel in Karakosh zo snel mogelijk realiseren. Deze ruimte kan dan ook gebruikt worden om vluchtelingen op te vangen en van spullen te voorzien.

De Herder gaat investeren en vraagt dringend om mee te helpen want er is nog niet genoeg geld om het hele project te realiseren. Het bedrag dat ontbreekt is €10.000,– Wie is bereid om De Herder te steunen?

De christengemeenschap in Irak zit diep in de problemen. De christenen hebben duidelijk aangegeven dat ze geen partij zijn in het conflict, maar ze zijn er wel het slachtoffer van. Ze zijn massaal op de vlucht, maar keren ook weer deels terug naar hun dorp omdat ze nergens heen kunnen. Verschillende partijen, Koerden, ISIS en andere moslimgroepen vechten met en tegen elkaar. De raketten vallen op de christelijke dorpen in het grensgebied van de autonome Koerdische regio en de Arabische regio. De Koerden bezetten nu de christelijke dorpen, want ze liggen op Koerdisch grondgebied.

Door deze oorlogssituatie is er een tekort aan alle primaire levensbehoeften zoals een veilige woning, water en voedsel. De dorpelingen vangen de vluchtelingen op, maar hebben zelf ook heel weinig. Elke ruimte die beschikbaar is wordt gevuld met mensen die gevlucht zijn uit hun eigen dorp.

 De straten in de christelijke dorpen zijn leeg. Velen zijn gevlucht of blijven binnen uit angst voor aanvallen of ontvoering.