Nieuws

www.facebook.com/christenen.voorchristenen

NOODKREET van de mensen die op de vlucht zijn in Mosul Irak

De Herder wil duidelijk maken dat er echt iets moet gebeuren. We willen het opzetten van een ruimte voor een kringloopwinkel zo snel mogelijk realiseren. Deze ruimte kan dan ook gebruikt worden om vluchtelingen op te vangen en van spullen te voorzien. De Herder gaat investeren en vraagt dringend om mee te helpen want er is nog niet genoeg geld om het hele project te realiseren. Het bedrag dat ontbreekt is €10.000,– Wie is bereid om De Herder te steunen?
 
De christengemeenschap in Irak zit diep in de problemen. De christenen hebben duidelijk aangegeven dat ze geen partij zijn in het conflict, maar ze zijn er wel het slachtoffer van. Ze zijn massaal op de vlucht, maar keren ook weer deels terug naar hun dorp omdat ze nergens heen kunnen. Verschillende partijen, Koerden, ISIS en andere moslimgroepen vechten met en tegen elkaar. De raketten vallen op de christelijke dorpen in het grensgebied van de autonome Koerdische regio en de Arabische regio. Meer dan 350.000 christenen zitten diep in de problemen!
Wie kan ze redden? Wie wil ze steunen om daar veilig te blijven! Zonder levensbehoeften gaan ze vluchten!!! Maar waar naar toe?!!
 
Door deze oorlogssituatie is er een tekort aan alle primaire levensbehoeften zoals een veilige woning, water en voedsel. De dorpelingen vangen de vluchtelingen op, maar hebben zelf ook heel weinig. Elke ruimte die beschikbaar is wordt gevuld met mensen die gevlucht zijn uit hun eigen dorp.
 
De straten in de christelijke dorpen zijn leeg. Velen zijn gevlucht of blijven binnen uit angst voor aanvallen of ontvoering.

Nieuwsbrief augustus 2014

Noodbrief  augustus 2014

Nieuwsbrief m.. juli 2014
Nieuwsbrief januari 2014

Nieuwsbrief juli 2013